Roosendaal

Roosendaalse Lijst gaat jeugd bevragen over ‘nieuwe normaal’

Foto: © Koost Busters/Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst gaat langs scholen om met de jeugd te praten over de anderhalvemetersamenleving. De partij wil weten hoe basisschoolkinderen en tieners denken over hun toekomst. En wat de gemeente Roosendaal zou kunnen doen om hen te helpen.

René van Broekhoven en Sjef van der Touw zijn raadslid voor de Roosendaalse Lijst en de bedenkers van het schoolbezoek. Ze willen weten hoe de jeugd denkt over de anderhalvemetersamenleving. Daarom gaan leden van de Roosendaalse Lijst binnenkort de scholen langs om te praten over de toekomst. De partij bezoekt niet alleen tieners op het middelbaar onderwijs, maar ook jongere kinderen op basisscholen.

Hoe gaat ‘het nieuwe normaal’ er uit zien

Van Broekhoven en Van der Touw kwamen met het idee na één van de persconferenties van premier Mark Rutte. Toen daagde de premier jongeren uit om in actie te komen. Rutte sprak over ‘het nieuwe normaal’. En hij vroeg om ideeën over hoe de anderhalvemetersamenleving er uit zou moeten zien. Daar is de Roosendaalse Lijst ook benieuwd naar. De partij vindt het belangrijk dat de jeugd daar ook echt een stem in heeft.

Niet alleen praten, maar ook doen

“We zijn erg benieuwd hoe de jongeren het ‘nieuwe normaal’ zien en vooral welke acties we kunnen nemen in Roosendaal”, aldus Van Broekhoven en Van der Touw. “Praten is goed maar met ‘doen’ komen we echt verder!” Daarom gaan ze binnenkort de scholen langs om met jongeren te praten. De Roosendaalse Lijst wil de ideeën van de jeugd vertalen naar actie, naar dingen die de gemeente Roosendaal kan doen. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor later.