Roosendaal

Roosendaalse Lijst geschrokken van hardrijders Nelson Mandelaweg

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst is geschrokken van de forse snelheidsovertredingen op de Nelson Mandelaweg in het buitengebied van Roosendaal. Bij een politiecontrole werden 19 boetes uitgedeeld. Daarvan was er 1 automobilist die boven de 100 kilometer per uur reed op de 50 kilometer-weg. En 4 anderen zaten boven de 90 kilometer.

De Roosendaalse Lijst wil weten of de gemeente maatregelen gaat nemen om er voor te zorgen dat mensen minder hard rijden op de Nelson Madelaweg. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders. Er staan genoeg 50 kilometerborden, maar dat helpt blijkbaar niet. “Bent u van mening dat deze weg, ondanks de vele verkeersborden met maximale snelheidsaanduiding, uitnodigt om harder te rijden dan de maximaal toegestane snelheid?”

Verlichting

De partij maakt zich ook zorgen over het onverlichte fietspad naast de Nelson Mandelaweg. Volgens Roosendaalse Lijst zou de wethouder een proefproject beginnen met een nieuwe vorm van verlichting langs dit fietspad. De partij wil weten hoe ver de wethouder daar mee is.

Ook bewoners van het buitengebied in Zegge maken zich zorgen over hardrijders. Daar rijdt ook veel sluipverkeer dat probeert de files te mijden. De Roosendaalse Lijst wil weten of Roosendaal contact heeft met de gemeente Rucphen om ook daar maatregelen te nemen.