Roosendaal

Roosendaalse Lijst hoopt op nieuwe editie van Roosendaals Treffen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is alweer acht jaar geleden sinds de laatste editie van Roosendaals Treffen, het netwerkevenement voor verenigingen, sportclubs en maatschappelijke organisaties. En dat is jammer, vindt de Roosendaalse Lijst. “Zeker omdat we in een tijd leven waarin het steeds moeilijker is om aan actieve leden, vrijwilligers en bestuurders te komen”, verklaart Gert Jan van Oosterbosch.

Tijdens Roosendaals Treffen kwamen talloze verenigingen en organisaties bij elkaar in de binnenstad van Roosendaal. “Maar door slechte weersomstandigheden en de coronaperiode is het inmiddels acht jaar geleden sinds de laatste editie”, betreurt van Oosterbosch. “Het wordt ondertussen dus wel tijd voor een herstart!”

Dat kan volgens het raadslid niet snel genoeg gaan. “Het zou mooi zijn als het dit jaar al opgenomen kan worden in de evenementenkalender. Er is immers zoveel te doen in onze gemeente.” Het evenement zou namelijk ook de drempel verlagen voor mensen om contact te zoeken met een sportclub, vereniging of organisatie. “En bovendien ontdekken we zo sneller van elkaars bestaan.”

Raadsvragen

Van Oosterbosch weet dat het evenement werkt. “Toen ik nog bij de Jongerenraad zat, hebben wij nieuwe leden gekregen dankzij onze deelname aan het Roosendaals Treffen.” Samen met mederaadslid Sjef van Dorst heeft van Oosterbosch raadsvragen ingediend namens de Roosendaalse Lijst. “Ik ben ontzettend benieuwd naar de antwoorden hierop!”