Wouw

Roosendaalse Lijst niet eens met burgemeester over brandweerkazerne

De brandweer is nu gevestigd aan de Donkenweg in Wouw © ZuidWest Update

Redactie Redactie

De brandweerkazerne van Wouw aan de Donkenweg voldoet niet meer aan de eisen en dus moet de brandweer verhuizen. De verhuizing moet in 2020 plaatsvinden omdat het huurcontract dan afloopt. De gemeente Roosendaal en de dorpsraad zijn nog opzoek naar alternatieve huisvesting. De Roosendaalse Lijst is het niet eens met het alternatief wat is aangedragen door de burgemeester.

 

 

 

Burgemeester Jacques Niederer noemde De Geerhoek als alternatief voor de brandweerkazerne. De Roosendaalse Lijst stelde daarom vragen aan het college. Zij vinden de locatie niet veilig omdat deze vlakbij een basisschool, de peuteropvang en de kinderopvang ligt. “Met kinderen die hier van uur tot uur spelen is het niet veilig. Daarnaast lijk het mij beter om een gloednieuw pand weg te zetten, want dit pand heeft te veel beperkingen”, geeft fractievoorzitter Eric de Regt aan.

Dorpsraad

Niederer ziet dat anders. “Qua vierkante meters voldoet de ruimte aan het gevraagde oppervlak en dit is het enige pand in Wouw wat leeg staat”, antwoordt hij op de brief van De Regt. Ook de Wouwse dorpsraad heeft andere plannen met De Geerhoek. Zij zien het liefste dat de nabij gelegen school in het pand komt. “In het plan van de dorpsraad is geen ruimte voor de brandweer”, zegt De Regt.

Onderzoek

Wat er daadwerkelijk met De Geerhoek gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het onderzoek naar met name de technische en financiële mogelijkheden wordt na verwachting pas in de eerste helft van volgend jaar afgerond.