Roosendaal

Roosendaalse Lijst presenteert Wim Matthijssen als lokale ombudsman

Wim Matthijssen ombudsman Roosendaalse Lijst

Wim Matthijssen ombudsman Roosendaalse Lijst - Foto: Roosendaalse Lijst

Kitty Joachems Kitty Joachems

In Nederland kennen we een ombudsman of ombudsvrouw als een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Het woord ‘ombudsman’ komt uit het Zweeds en betekent ‘vertegenwoordiger’. Nederland heeft een Nationale Ombudsman die door de Tweede Kamer wordt benoemd. “Op lokaal niveau is er vaak minder aandacht voor ombudszaken, terwijl de overheid daar juist het dichtst bij de inwoners staat”, schrijft de Roosendaalse Lijst op hun website.

In hetzelfde bericht introduceerden ze afgelopen vrijdag Wim Matthijssen als lokale ombudsman. “Om toch die signalen binnen te krijgen en om inwoners van de gemeente bij te staan”, aldus de politieke partij.

Verbinding tussen inwoners, organisaties en Roosendaalse Lijst

Helemaal nieuw is de functie niet. Matthijssen startte al vóór de laatste gemeenteraadsverkiezingen met deze functie. Hij stond als nummer 27 op de kieslijst van de lokale partij. Hij stelde zichzelf destijds op de website van de partij voor. Hij schreef: “sinds kort ben ik ook ombudsman van deze club. Ik wil in onze gemeente zorgen voor verbinding tussen inwoners, organisaties en de Roosendaalse Lijst door te luisteren naar betrokkenen, zorgen dat er antwoord komt op vragen, terugkoppelen van resultaten en waar mogelijk oplossingen creëren.”

Het gaat om ‘onze’ gemeente

Matthijssen (68) is gehuwd en woont ruim 40 jaar in de Roosendaalse wijk Kortendijk. Hij is sinds januari 2020 lid van de Roosendaalse Lijst. “Deze lokale partij spreekt mij aan, omdat het hier om ‘onze’ gemeente gaat”, aldus Matthijssen. In zijn functie als ombudsman staat hij klaar voor iedereen die vragen, klachten, tips of opmerkingen heeft. Matthijssen is bereikbaar via het mailadres [email protected]

Ombudsman voor Zuidwest-Brabant

De ombudsman van de Roosendaalse Lijst is er voor inwoners van de gemeente Roosendaal. Via streekomroep ZuidWest is een ombudsjournalist actief voor inwoners van Zuidwest-Brabant. Deze is niet aan een politieke partij verbonden.

 

https://www.zuidwestupdate.nl/ombudsman/