Roosendaal

Roosendaalse Lijst stelt vragen over gebrek aan openbare wc’s

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst wil weten wat wethouder Cees Lok gaat doen om van Roosendaal een toiletvriendelijke stad te maken. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld over het tekort aan openbare wc’s in de stad.

De Roosendaalse lijst reageert op een conclusie van de Maag Lever Darm Stichting. Dinsdag 19 november was het Wereld Toiletdag. De Maag Lever Darm Stichting publiceerde toen een lijst met de toiletvriendelijkheid van de 50 grootste Nederlandse gemeenten. Roosendaal bungelde onderaan de lijst, samen met Oss en Nissewaard.

Volgens de Maag Lever Darm Stichting is er in Roosendaal het afgelopen jaar niet 1 openbaar toilet bijgekomen. Het gebrek aan openbare wc’s zorgt er voor dat een kwart van de buik- en blaaspatiënten regelmatig liever thuis blijft dan op stap te gaan. Om dat op te lossen, zouden er in stadscentra en parken elke 500 meter een toilet moeten zijn.

De Roosendaalse Lijst wil weten of wethouder Cees Lok het tekort aan openbare wc’s in Roosendaal herkent. En zo ja, wat hij gaat doen om er voor te zorgen dat er meer openbare toiletten komen in de stad. Het lijkt de Roosendaalse Lijst een goed idee om ook een wc te maken op het NS station. De partij vraagt of de wethouder dat met de NS wil bespreken.