Nispen

Roosendaalse Lijst verwacht verkeersproblemen in Nispen tijdens werk aan N262

Kerkplein in Nispen (foto Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst verwacht een te grote verkeersdrukte in het hart van Nispen, zodra de wegwerkzaamheden beginnen aan de N262. De N262 is de provinciale weg van Roosendaal naar Essen. In oktober gaat de weg een weekend lang dicht voor wegwerkzaamheden. Het verkeer moet dan omrijden langs smallere wegen en een groot deel zal dwars door de kom van Nispen rijden. En daar maakt de Roosendaalse Lijst zich zorgen om.

De N262 tussen Roosendaal en de Belgische grens zal een weekend lang afgesloten zijn voor alle verkeer. Bouwbedrijf Heijmans Infra begint de werkzaamheden op vrijdag 15 oktober om 19.00 uur en werkt door tot maandag 18 oktober 05.00 uur. En voor de veiligheid van de wegwerkers is er voor gekozen de weg helemaal af te sluiten. De Roosendaalse Lijst verwacht dat dit problemen gaat opleveren in het hart van Nispen. De partij stelt er daarom vragen over aan burgemeester en wethouders.

Een gigantische puinhoop

“De N262, ofwel de Antwerpseweg, wordt heel veel gebruikt,” legt raadslid Marco Schillemans uit. “Als al dat verkeer via de Essenseweg en de Bergsebaan gaat rijden, betekent dat wel veel extra drukte in het centrum van Nispen. Vooral het Kerkplein kan in het weekend vol zijn met fietsers, wandelaars en motorrijders. Zeker op een mooie dag. En dan met al dat verkeer erbij? Die combinatie van snel en langzaam verkeer, dat wordt een gigantische puinhoop.”

De Roosendaalse Lijst heeft er alle begrip voor dat de provinciale weg een weekend dicht moet voor de veiligheid van de wegwerkers. Maar ze wil ook weten of de gemeente alle omleidingen en maatregelen wel goed heeft doorgesproken met de provincie en met Essen. Want er zijn maatregelen bij die de Roosendaalse Lijst niet logisch vindt. Zoals de verdeling van de verkeersregelaars. “Opvallend is dat er verkeersregelaars worden ingezet bij de gehuchten Brembosch en Wouwse Hil. Maar niet op het Kerkplein in Nispen, waar het juist extra druk zal zijn,” aldus Schillemans.

Waar kunnen omwonenden parkeren?

Het raadslid vraagt zich ook af, hoe de gemeente denkt de parkeerproblemen op te lossen. Want tijdens de werkzaamheden is er een parkeerverbod op de omleidingsroutes. “Op de Essenseweg zal het wel meevallen, daar zijn parkeerplekken naast de weg. Maar de Bergsebaan is een smalle straat waar aan één kant best veel auto’s staan. En aan de achterzijde kun je niet parkeren, dus moeten die auto’s verder Nispen in. Waar er ook al veel staan,” beschrijft Schillemans de situatie. “Mensen zijn creatief en vinden heus wel een oplossing. Maar houdt de gemeente er wel goed rekening mee?”

De Roosendaalse Lijst wil verder nog weten of de gemeente Roosendaal de afsluiting van de N262 heeft besproken met buurgemeente Essen of de provincie. En als dat nog niet is gebeurd, stelt de partij voor om dat alsnog te gaan doen. Bijvoorbeeld om te kijken of er nog meer omleidingsroutes ingesteld kunnen worden om het verkeer uit de kern van Nispen weg te houden. De Roosendaalse Lijst vraagt zich ook af hoe inwoners van de regio op de hoogte gehouden worden. “Komen er bijvoorbeeld tijdig (digitale) communicatieborden in Essen en Roosendaal, dit om mensen bewust te maken van de afsluiting?”