Roosendaal

Roosendaalse Lijst wil coronasneltesten voor boa’s en agenten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst wil weten of onmisbare medewerkers sneltesten kunnen krijgen als ze denken dat ze corona hebben. De partij wijst dan vooral op boa’s en politiepersoneel, die nodig zijn voor controles op straat. De Roosendaalse Lijst vraagt of de gemeente sneltesten wil inkopen en wat dat zou kosten.

Door: Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst maakt zich zorgen over de uitval van boa’s, buitengewoon opsporingsambtenaren, en politiepersoneel die zitten te wachten op de uitslag van hun coronatest. “De besmettingen van Corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van,” schrijft de partij aan burgemeester en wethouders.

Sneller testen, sneller terug aan het werk

Maar het probleem zit volgens de Roosendaalse Lijst in de mensen die thuis zitten met milde klachten, terwijl ze geen corona hebben. Deze boa’s en agenten zouden prima kunnen werken, als ze sneller getest zouden worden. “Het komt ook voor dat de verschijnselen duiden op Corona maar dat na het testen de uitslag negatief blijkt te zijn. In de tussentijd kun je niet aan het werk. Uiteraard geld dit ook voor onze boa’s en politie medewerkers op straat,” concluderen de raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers.

“Een aantal bedrijven koopt de mogelijkheid tot sneltesten in voor hun onmisbare medewerkers,” schrijven ze. Schillemans en Raijmaekers willen weten of dat ook een optie zou kunnen zijn voor Roosendaal. Ze willen weten hoeveel boa’s en politiepersoneel er nu niet kan werken vanwege een mogelijke coronabesmetting. En welke gevolgen dat heeft voor het aantal controles op straat.

Hoeveel kosten de sneltesten?

De Roosendaalse Lijst wil weten of een sneltest er ook echt voor zorgt dat er minder mensen thuis hoeven blijven. En wat zo’n sneltest voor boa’s en agenten zou kosten. Schillemans en Raijmaekers vragen of burgemeester en wethouders zo’n sneltest zouden willen inkopen. En als de gemeente dat niet wil, waarom dan niet.