Moerstraten

Roosendaalse Lijst wil duidelijkheid over voormalige school Moerstraten

De Roosendaalse Lijst wil graag weten wat er met de voormalige Theresiaschool gaat gebeuren © ZuidWest Update

Redactie Redactie

De Roosendaalse Lijst wil duidelijkheid over het bestemmingsplan van het gebouw waarin tot de zomer 2016 de Theresiaschool in huisvestte. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college.

 

 

 

 

De school moest haar deuren ruim twee jaar geleden sluiten vanwege het tekort aan leerlingen. De kinderen hebben al enige tijd hun weg gevonden naar scholen in Wouw, Heerle en Steenbergen, maar het gezichtsbepalende schoolgebouw staat nog steeds leeg.

Plan

Het aanvankelijke plan om in het gebouw appartementen te maken ketste af vanwege gebrek aan belangstelling. Daarna ontstond het plan om in de school een woon-zorg complex voor jongeren met gedragsproblemen onder te brengen. Dit komt echter nog niet van de grond. De Roosendaalse Lijst wil van wethouder Toine Theunis weten wat op dit moment de stand van zaken is rondom de invulling, verbouwing en oplevering van het voormalige schoolgebouw in Moerstraten. Volgens de partij is het niet duidelijk wat de nieuwe functie precies is of wanneer er een oplevering gaat plaatsvinden.

Aantasting

Tot slot willen partijleden Eric de Regt en Peter Raijmaekers ook graag weten of de bewoners van Moerstraten betrokken worden bij de invulling. Zij denken dat het plan om jongeren met gedragsproblemen te huisvesten in de voormalige school een mogelijke aantasting van de leefbaarheid is. Wethouder Toine Theunis zal binnenkort antwoord geven op de vragen.