Roosendaal

Roosendaalse Lijst wil meer weten over plannen truckparkeerplaats

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst wil weten of Cees Lok ook als wethouder voor Roosendaal een grote truckparkeerplaats wil. Lok is voorzitter van de adviescommissie mobiliteit van de Regio West-Brabant. In die rol ziet hij wel wat in truckparkeerplaatsen in de buurt van de A58 en A4.

De Roosendaalse Lijst wil weten of Cees Lok er als wethouder hetzelfde over denkt als als voorzitter van de adviescommissie mobiliteit. In een kranteninterview zei Lok dat er in Roosendaal en Bergen op Zoom langs de A58 en de A4 truckparkings moeten komen, zoals in Moerdijk. Op zo’n parking is er plaats voor zo’n 200 vrachtwagens.

“De Roosendaalse Lijst vindt het prima dat parkeerproblemen worden aangepakt, maar heeft nog wel een aantal vragen aan de portefeuillehouder,” aldus de partij. Ze wil weten of Lok voor Roosendaal al specifieke ideeën heeft voor zo’n nieuwe parkeerplaats. En of hij daar nog met de gemeenteraad over gaat praten.

Ook de vraag over de kosten speelt een rol. De Roosendaalse Lijst wil weten of zo’n truckparkeerplaats kostendekkend moet zijn. En hoe dan. Er is in Roosendaal op Borchwerf II al een truckparkeerplaats. De Roosendaalse Lijst wil van de wethouder weten, waarom er dan behoefte is aan meer parkeerplekken.