Roosendaal

Roosendaalse Lijst wil snel bodycams voor veiligheid BOA’s

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst wil dat de gemeente snel bodycams gaat regelen voor de Buitengewoon Opsporingsambtenaren, de BOA’s. Volgens de partij worden BOA’s steeds vaker bedreigd en zelfs mishandeld. Dat komt vooral omdat ze mensen moeten houden aan de anderhalve meter afstand en andere coronamaatregelen.

De Roosendaalse Lijst heeft al eerder gevraagd of BOA’s codycams kunnen krijgen. Bodycams zijn camera’s die je op je kleding kunt vastzetten en die video-opnames kunnen maken van de werkzaamheden van hulpverleners, zoals agenten en BOA’s. De gemeente Roosendaal wilde eerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Roosendaalse Lijst wil weten hoe het staat met dat onderzoek. De partij stelt er schriftelijke vragen over aan burgemeester en wethouders.

Het gaat de Roosendaalse Lijst niet alleen om bodycams, maar ook om middelen waarmee BOA’s zich kunnen verdedigen. Zoals pepperspray. De partij wil weten wat de gemeente Roosendaal doet om de BOA’s veilig te laten werken. Roosendaals Lijst wil dat de BOA’s snel bodycams krijgen, desnoods alleen maar als experiment. De partij wil weten of de gemeente daar aan mee wil werken.