Roosendaal

Roosendaalse Manuela schreef een boek over haar vaders bakkersrecepten

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Roosendaalse Manuela van der Heijden trok tijdens haar deelname aan Heel Holland Bakt de aandacht van André van Duin. Hij was zo enthousiast over het receptenboekje van haar vader, dat Manuela besloot om er een bakboek van te maken. Woensdag presenteerde Manuela het eindresultaat, haar boek kreeg de naam ‘Bakkershart’.

Bakken zit in Manuela’s bloed. Haar vader was bakker, en haar opa ook. “Mijn vader schreef al zijn recepten in een notitieboekje, dat heb ik altijd bewaard”, begint de bakster. Toen André van Duin dat boekje zag tijdens Manuela’s deelname aan Heel Holland Bakt, zei hij dat ze er een boek over moest schrijven. “Zo gezegd, zo gedaan.” Een paar jaar later is het eindelijk zover. Haar boek gaat nu officieel de verkoop in.

In Bakkershart deelt Manuela de recepten van haar vader. “Maar wel met mijn eigen twist.” Er staan recepten in van koekjes tot grote taarten. “Het staat vol lekkernijen die je vroeger in de bakkerij tegenkwam.”

Kletskoppen

Aniek Keijsers uit Rijen heeft alle recepten gefotografeerd. “De mooiste foto vind ik die van de kletskoppen, die schijnen een beetje door. De foto is tegen het licht in gemaakt, dat geeft een speciaal effect.” Het is voor haar niet het eerste boek waar ze aan mee heeft gewerkt. “Een paar jaar geleden heb ik een boek over geschreven én daarvoor gefotografeerd.”

Het boek is nu officieel beschikbaar voor de verkoop. Burgemeester Han van Midden kreeg een van de eerste exemplaren uitgereikt. En André van Duijn? “Hij krijgt zaterdag van mij persoonlijk een boek!”, aldus Manuela.