Roosendaal

Roosendaalse noodopvang voor asielzoekers is weer gesloten

Het pand aan de Wijnkorenstraat (foto: Gemeente Roosendaal).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De 51 asielzoekers die op 19 mei arriveerden in een noodopvang aan de Wijnkorenstraat in Roosendaal, zijn vertrokken. De noodlocatie is weer gesloten. Binnenkort zal het gebouw weer terug overgedragen worden aan de eigenaar.

Er was met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de eigenaar van het pand en de omwonenden en ondernemers afgesproken dat de opvangperiode maximaal drie maanden zou duren. Deze termijn is dus voorbij.

De 51 mensen zijn weer overgedragen aan het COA. Ze gaan naar een asielzoekerscentrum in Budel. De gemeente Roosendaal verzorgde het vervoer, ze zijn per bus naar de nieuwe locatie gebracht. Er zijn begeleiders meegegaan.

Inzet

De burgemeester en wethouders van Roosendaal blijven zich inzetten voor de opvang van vluchtelingen. En ook voor de huisvesting van statushouders binnen de gemeente. Het college deelt de mening van het Veiligheidsberaad dat de aanvragen van asielzoekers bij binnenkomst in Nederland veel sneller behandeld moeten worden. Vooral als het gaat om aanvragen uit veilige landen. “Want alleen op die manier ontstaat er ruimte en draagvlak voor de vluchtelingen uit oorlogsgebieden. En mensen die in hun eigen land moeten vrezen voor vervolging vanwege hun ras, geloof, seksuele geaardheid of omdat zij een andere mening hebben”, schrijft de gemeente.

Lees ook: Roosendaal stuurt zelf een bus om asielzoekers op te halen in Ter Apel