Roosendaal

Roosendaalse organisaties ‘adopteren’ etalage, voor hoopvol hart onder de riem

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Dr. Brabersstraat ligt er al jaren verlaten bij. Bijna alle bedrijfspanden staan leeg en een deel gaat in de toekomst zelfs tegen de vlakte. Daarom hebben verschillende kerken van Roosendaal, samen met Spirit in Roosendaal, de handen ineengeslagen. Zij hebben een meterslange etalage omgetoverd tot een ‘etalage van hoop’. Zaterdag wordt de etalage officieel geopend.

Het zijn onzekere tijden en de donkere winterdagen doen steeds meer hun intrede. “Daarom wilden we graag iets organiseren om mensen een hart onder de riem te steken”, vertelt Marjeet Verbeek, een van de initiatiefnemers. Een twintig meter lange etalage is daarom helemaal aangekleed met zogenoemde ‘boodschappen van hoop’.

Etalage adopteren

Meerdere maatschappelijke organisaties uit Roosendaal en omstreken hebben hieraan meegeholpen. “Zij hebben als het ware een deel van de etalage geadopteerd”, vertelt mede-initiatiefnemer Maarten Mallekoote. “Zij mochten zelf invullen hoe ze hun boodschap van hoop over wilden brengen.”

Zowel Verbeek als Mallekoote hopen hiermee wat positiviteit uit te stralen naar voorbijgangers. “We leven in een moeilijke tijd”, vervolgt Verbeek. “Daarom is een hoopvolle boodschap nu extra van belang.” In de etalage zijn onder andere kunstwerken, gedichten en beelden te zien.

Opening

Zaterdag 10 december om twee uur ‘s middags vindt de officiële opening van de etalage plaats. Wethouder Evelien van der Star komt dan samen met haar kinderen langs, om een wens in de wensboom te hangen. In het weekend van Driekoningen, dat eindigt op 8 januari 2023, wordt de etalage weer opgeruimd. “Als het een succes blijkt, doen we het volgend jaar misschien wel weer”, aldus Mallekoote.