Roosendaal

Roosendaalse parkeergarages al langer open bij evenementen

Parkeergarage Biggelaars is wel 24 uur per dag open

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal houdt bij grote evenementen de parkeergarages altijd al langer open. Dat antwoord wethouder Cees Lok op schriftelijke vragen van de Roosendaalse Lijst.

De Roosendaalse Lijst had gemerkt dat bezoekers van wielerevenement Draai van de Kaai na afloop niet bij hun auto konden, omdat de parkeergarage al gesloten was. Normaal gesproken zijn er in Roosendaal maar 2 van de 5 parkeergarages dag en nacht open. De Roosendaalse Lijst vroeg zich af of er tijdens grote evenementen geen ruimere openingstijden geregeld konden worden in de parkeergarages rondom het evenement.

Parkeergarages en fietsenstallingen langer open

Wethouder Lok geeft aan dat er al zo’n regeling is. “Er wordt bij evenementen altijd afstemming gezocht met parkeerbeheer door de organisator en bij verwachte drukte worden parkeergarages (en de fietsenstallingen) langer opengesteld,” schrijft Lok. Bij de Draai van de Kaai zijn bezoekers ook gewezen op gratis parkeerplekken bij het Herstaco stadion en recreatiegebied de Stok.

Informatie op websites en borden

Volgens de wethouder wordt er ook in de publiciteit gewezen op parkeermogelijkheden. “Indien aan de orde wordt bij evenementen via de website van de evenementenorganisatie, de gemeentelijke website en de website van parkeerbeheer reeds gecommuniceerd over aangepaste openingstijden van de parkeergarages. Tevens wordt een extra openstelling gecommuniceerd via de ‘vrije tekstborden’ die bij het inrijden van de stad gepresenteerd worden,” legt Lok uit.

Twee gevallen

Het aantal bezoekers van Draai van de Kaai dat geholpen moest worden om hun geparkeerde auto’s alsnog uit de gesloten parkeergarages te krijgen, viel overigens alles mee. De wethouder schrijft: “Parkeerbeheer heeft in 2 gevallen bezoekers na sluitingstijd uit de garage moeten helpen.”

Lees ook: Roosendaalse Lijst wil parkeergarages langer open bij evenementen.