Roosendaal

Roosendaalse politici in de bres voor omwonenden bioscoop

Sfeerimpressie van de nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat

Redactie Redactie

Aan de Nieuwstraat in Roosendaal komt een grote bioscoop. Maar voordat er gebouwd gaat worden moet er eerst een betere stroming zijn van dagelijks verkeer in dit deel van het centrum. Dit vindt de Roosendaalse politiek. Zij gaan de omwonenden beschermen tegen overlast van extra verkeersdruk vanwege het bouwverkeer.

 

De SP en de Nieuwe Democraten kwamen met het voorstel waar de hele gemeenteraad achter stond. Het college van burgemeester en wethouders moeten daarom nu aan het werk om een verkeersplan te bewerkstelligen voor de straat waar in gebouwd gaat worden. Zonder dat de verbouwingen al zijn begonnen vinden de bewoners van de straat de verkeersdrukte nu al erg hoog door de aanwezigheid van  schouwburg De Kring en het politiebureau.

SP-raadslid Marion Heessels benadrukte in BN de Stem dat niemand er baat bij zal hebben, niet de inwoners maar ook niet de bezoekers: “Er zijn nu al lange aanrijtijden, mensen staan soms in de file voor de parkeergarage. Een verlate aankomst in de voorstelling is al vaak een feit. Daarnaast maken we ons zorgen over het uitrukken van de politie als het in deze straat nog drukker wordt.”