Geen regio geselecteerd

Roosendaalse politiek boos over uitzwaaimoment intercity

© Shutterstock

Redactie Redactie

Op zondag 8 april rijdt er voor het laatst een intercity tussen Amsterdam en Brussel met een tussenstop op het station van Roosendaal. De NS heeft een uitnodiging voor een feestelijk uitzwaaimoment de deur uit gedaan maar dat is niet overal goed gevallen.

De Roosendaalse politiek is helemaal niet tevreden met het afschaffen van de trein. Veel mensen uit Roosendaal en omgeving moeten nu veel langer reizen om van Roosendaal naar Antwerpen te komen. De trein, die al sinds 1957 reed, gaat nu via station Breda rijden. In Roosendaal blijft alleen de stoptrein over.

“Je doet er met deze trein al snel vijftig minuten over voordat je in Antwerpen kan uitstappen”, zegt Michel Yap van PvdA  Roosendaal tegen BN DeStem. Hij krijgt daarin steun van de Roosendaalse Lijst, CDA, VVD, VLP, SP, GroenLinks en D66. De politieke partijen zien graag dat er zo snel mogelijk een alternatief komt. Om nu via Breda te reizen is geen optie volgens Yap, want de aansluiting is zeer matig.

Volgens wethouder Cees Lok ligt er nog steeds een toezegging vanuit het ministerie om de versnelde verbinding vóór 2020 te laten rijden. Tegenover BN De Stem zegt hij: “We blijven flink lobbyen om dit voor elkaar te krijgen.”