Roosendaal

Roosendaalse PvdA en GroenLinks ondertekenen het Nationaal Noodplan Stijgende Kosten

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het leven is fors duurder geworden. De prijzen van boodschappen en de energierekening rijzen de pan uit. Eind augustus bleek na het koopkrachtoverleg van het kabinet dat zij dit jaar geen mogelijkheden zien om die koopkracht te verhogen. Er zijn wel maatregelen aangekondigd voor 2023. Maar dat is veel te laat vindt de landelijke oppositiepartij PvdA.

Daarom stelde PvdA, samen met GroenLinks dat er een noodplan moet komen. “Dit kabinet moet veel sneller in actie komen. We willen en kunnen niet toekijken terwijl Nederlanders geraakt worden door extreem hoge energierekeningen, achterblijvende lonen of lange wachtrijen bij de voedselbank.” Meer dan 250 raadsleden en wethouders van PvdA en GroenLinks steunen deze oproep. Onder hen ook de Roosendaalse raadsleden Björn Rommens (PvdA) en Christian Villée (GroenLinks).

Dit kunnen we lokaal niet oplossen

Beide heren waren woensdagavond te gast in de radiostudio van ZuidWest FM om in het programma Het Fractiehuis de oproep toe te lichten. “Deze crisis kunnen we niet lokaal oplossen. Hier hebben we Den Haag voor nodig”, stelden zij. Rommens en Villée benadrukken in het gesprek dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen de oproep ondertekenen. “We leggen de oproep uiteraard ook voor aan de raadsleden en wethouders van de andere partijen in onze gemeente maar ook de ondertekening van onze inwoners is erg belangrijk”, klinkt het stellig.

Wethouder Koenraad tekende nog niet

Wie alle namen van de wethouders en fracties van PvdA en GroenLinks onder de petitie bestudeert zal zien dat de naam van de Roosendaalse wethouder Klaar Koenraad (GroenLinks) ontbreekt. “Dat is niet omdat ze de petitie niet steunt”, legt Villée uit, “maar we hebben haar nog niet kunnen bereiken op haar vakantieadres. Ik ben ervan overtuigd dat ze zal tekenen zodra ze terug is van vakantie.”

Bergen op Zoom en Woensdrecht

Ook wethouder Joey van Aken (PvdA) van de gemeente Bergen op Zoom ondertekende de oproep. Datzelfde geldt voor de fractie van zijn partij en die van GroenLinks. Wendy de Koning-Bogers, PvdA-raadslid in de gemeente Woensdrecht, noemt het een goed initiatief. Ook zij heeft de petitie ondertekend en haar fractie gevraagd de oproep te steunen.

Wie de oproep nog niet ondertekend heeft kan dat hier alsnog doen

Klik hieronder om het hele interview met Rommens en Villée te beluisteren.