Roosendaal

Roosendaalse senioren gaan dansuitdaging aan tijdens Gouden Dans

Maarten Elst Maarten Elst

In de Brink in Roosendaal wordt momenteel hard getraind voor de dansvoorstelling Gouden Dans u in het theater van Roosendaal Danst in De Kring Roosendaal. Enkele senioren worden klaargestoomd voor de danzon, een Cubaanse dansvorm. De dames zijn nog altijd op zoek naar danspartners (m/v). Elke dinsdag- en donderdagmiddag zijn de verschillende (vooralsnog) dames druk in de weer met de voorbereidingen voor de dansuitvoering.

De Jerusalema klinkt door de speakers in de kapel van de Brink in Roosendaal. Op de dansvloer staan enkele Roosendaalse dames klaar voor een paar nieuwe dansmoves. “We hebben bijna een voorstelling. Over een aantal weken treden we op met ‘Gouden Dans u in het theater'”, vertelt choreografe Tineke Veenhof. “Wij zijn geïnspireerd geraakt door de danzon. Dat is een gezelschapsdans uit Cuba. Dat gaat over ontmoetingen. Mensen die elkaar ontmoeten op warme avonden. Pleinen vol. Dansende mensen. Dat gaan we proberen te vinden hier in Roosendaal.”

Tussenkop

Jacqueline en Anna hoefden niet lang na te denken om mee te doen aan de Gouden Dans. “Ik moet heel eerlijk zeggen dat mijn buurvrouw (Anna, red.) vroeg of ik ook mee wilde doen”, vertelt Jacqueline. “Nou ja, dan ben ik eigenlijk al over de streep. Waarom zou ik nou niet meedoen? Dat zou ik ook willen zeggen tegen iedereen. Kom op, er is nog plaats. Het is zo ontzettend leuk. En je leert weer andere mensen kennen. En je doet ook dingen die je niet gewend bent om te doen. Dat vind ik nou het leuke: je bent nooit te oud om te leren.”

Gouden Dans richt zich vooral op senioren die een dansvoorstelling willen uitvoeren. “Iedereen die zin heeft om naar ons te komen kijken, is van harte welkom”, vertelt Veenhof. “En om mee te dansen ben je natuurlijk ook welkom.”

Binnen een kwartier stond er zo’n grote glimlach op mijn gezicht

Anna was eveneens snel aangesloten nadat ze van Gouden Dans had gehoord. “Ik kwam hier binnen en binnen een kwartier stond er zo’n grote glimlach op mijn gezicht”, zegt ze. “Die is er eigenlijk niet meer af gegaan. Ik heb lol, ik vind het leuk.”

Op zondagmiddag 26 september vindt de dansvoorstelling van Gouden Dans plaats in theater De Kring in Roosendaal.