Roosendaal

Roosendaalse veelpleger in Breda opgepakt voor ID-fraude en witwassen

Foto: Pixabay / Ichigo121212

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een man uit Roosendaal is vrijdag aangehouden bij een verkeerscontrole in Breda. De man wilde zich identificeren met een rijbewijs dat niet van hem was. Ook bleek hij 10.000 euro bij zich te hebben.

Agenten hielden vrijdag een verkeerscontrole op de Backer en Ruebweg in Breda. Eén van de auto’s die werden gecontroleerd was van de 31-jarige Roosendaler. Hij had ook passagiers in de auto. De Roosendaler gaf de agenten een rijbewijs van iemand uit Willemstad. Maar hij leek helemaal niet op de foto. De agenten hebben hem daarom gearresteerd voor identiteitsfraude.

Bij nadere controle bleek de man ook nog eens 10.000 euro bij zich te hebben. De politie heeft dit geld in beslag genomen, omdat ze vermoeden dat het zwart geld is. De Roosendaler wordt daarom niet alleen verdacht van identiteitsfraude, maar ook van witwassen. Als blijkt dat het geld wel eerlijk verkregen is, krijgt hij het natuurlijk gewoon weer terug. 

Hardleers

Op het bureau werd ontdekt dat de Roosendaler geen geldig rijbewijs heeft. Hiervoor kreeg hij een proces verbaal. Hij was hier eerder ook al voor aangehouden. Daarnaast stonden nog diverse boetes open van in totaal 6400 euro. Als justitie niet kan bewijzen dat het geld dat hij bij zich had door witwassen is bemachtigd, worden de boetes hier van betaald.

Als klap op de vuurpijl bleek dat de man ook nog in overtreding was van schorsende voorwaarden. Dat zijn voorwaarden waaraan je je moet houden als er nog een rechtszaak tegen je loopt. Je mag dan vrij rondlopen, totdat duidelijk is of je schuldig bent en welke straf je krijgt. Maar dan moet je je wel aan bepaalde afspraken houden. De Roosendaler is in de cel gezet voor verhoor en nader onderzoek.