Roosendaal

Roosendaalse wethouder Kees Verstraten legt functie neer

Kees Verstraten in 2019 in de studio van ZuidWest FM

Kitty Joachems Kitty Joachems

Nog geen twee maanden na de beëdiging van het nieuwe college legt wethouder Kees Verstraten zijn functie neer. De gemeente Roosendaal laat weten dat gezondheidsredenen de oorzaak zijn voor dit besluit. Zeker is dat Verstraten ook niet meer terugkeert in zijn functie.  

Op donderdag 19 mei werd het nieuwe college beëdigd. Verstraten begon vol enthousiasme aan zijn eerste termijn als wethouder. De gemeente schrijft in een persbericht dat hij zich in deze korte periode ontpopte als evenwichtige, loyale en zeer toegankelijke wethouder.  

Sport en binnenstad 

“Als sportwethouder keek hij vol trots naar de ontwikkeling van de Roosendaalse tennisser Tim van Rijthoven. Verstraten beet zich vast in de verschillende dossiers, zoals de verbinding tussen Leisurepark De Stok en de binnenstad. Daarvoor ging hij het gesprek aan met lokale ondernemers”, aldus het persbericht. 

Privé-omstandigheden 

Afgelopen vrijdag, 1 juli, zijn de fractievoorzitters op de hoogte gebracht. Het was de eerste dag dat Verstraten officieel gestopt was als wethouder. Een dag eerder, donderdag, liet de griffie weten dat de commissievergadering van donderdagavond geen doorgang kon vinden vanwege privé-omstandigheden van wethouder Verstraten. Op verzoek van Verstraten en zijn familie worden er verder geen nadere mededelingen gedaan.  

Tijdelijke oplossing 

Op termijn komt de VVD met een wethouder die Verstraten zal vervangen. “Maar eerst gaan onze gedachten uit naar Kees”, zegt een aangeslagen Sanneke Vermeulen namens haar partij. Voorlopig neemt wethouder Evelien van der Star de portefeuilles van Verstraten over. Op korte termijn verdeelt het college van Burgemeester en Wethouders de portefeuilles opnieuw. Zo komt het college tot een tijdelijke evenwichtige verdeling.