Roosendaal

Roosendaalse WMO scoort ruim voldoende

Klaar Koenraad is voor de derde keer op rij lijsttrekker voor GroenLinks Roosendaal

Redactie Redactie

Met een gemiddeld cijfer van 7,4 op 10 scoort de Roosendaalse WMO ruim voldoende. Dat maakte wethouder Klaar Koenraad donderdagmorgen bekend. Cliënten die een vorm van thuiszorg krijgen geven dat aan in een onderzoek. Dit onderzoek is ingevuld door ruim 450 personen in de gemeente Roosendaal. “We gaan nog wel in gesprek met de leveranciers van bijvoorbeeld aangepaste fietsen”, geeft de wethouder aan.

  

De wethouder wil dat iedereen die bepaalde zaken binnen de zorg nodig heeft dat zo snel mogelijk krijgt. Van de ruim 450 deelnemende cliënten gaf ruim driekwart te weten waar ze moeten zijn om extra zorg aan te vragen. Daarentegen wist maar een derde dat een onafhankelijk zorgadviseur ook tot de mogelijkheden behoort. Slechts 13% van de mensen gebruikt deze adviseur bij de zogenaamde keukentafelgesprekken.

“Veel mensen vragen een familielid mee naar deze gesprekken, terwijl deze een stuk minder van zorg af weet. Daar moeten we als gemeente iets aan doen. Die adviseurs moeten dan ook bekijken hoe een mantelzorger is. Kan die de zorg van een partner of familielid weldegelijk aan?”, zegt Klaar Koenraad.

Koenraad verwacht dat in 2018 de cliëntervaring weer verbetert ten opzichte van vorig jaar. “Dit jaar willen we ook meer gaan letten op de snelheid waarmee bijvoorbeeld aangepaste fietsen of rollators worden geleverd”.