Roosendaal

Roosendaler (58) aangehouden op verdenking van witwassen

© Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 58-jarige man uit Roosendaal is maandagmorgen aangehouden op verdenking van het witwassen van crimineel vermogen.

De politie heeft in 3 woningen gezocht naar bewijs voor witwassen en naar spullen van waarde. Er is onder andere gezocht in woningen aan de Doctor Mollerlaan en de Boomgaardstraat.

Tienduizenden euro’s

Bij de huiszoekingen is voor enkele tienduizenden euro’s contant geld gevonden en in beslag genomen. Er is ook beslag gelegd op een bankrekening waar vele tienduizenden euro’s op staan. Het was niet de eerste keer dat de Roosendaler is opgepakt door de politie. Hij werd ook in 2015 al gearresteerd voor overtreding van de Opiumwet.

Speciaal recherche team

De arrestatie van de Roosendaler is het gevolg van onderzoek door een speciaal rechercheteam. Dit team is gespecialiseerd in het vinden en afpakken van crimineel vermogen. Het rechercheteam had informatie gekregen dat de man betrokken zou zijn bij drugshandel. Daardoor zou hij grote sommen contant geld hebben en hij zou dat geld ook gebruiken om te investeren.

Advanced Search Team van defensie

Bij de huiszoekingen is de politie geholpen door het Advanced Search Team van defensie. Dit team is getraind om te zoeken op moeilijke plekken, zoals in kleine of donkere ruimtes. De teamleden gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken. Ook hebben ze speciale apparatuur om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.