Geen regio geselecteerd

Roosendaler aangehouden door drugssquad

Redactie Redactie

Afgelopen vrijdag is een 21-jarige Roosendaler omstreeks 22:15 op de Kloosterstraat aangehouden ter zake de opiumwetgeving. Hij had maar liefst vijftien zakjes drugs bij zich.

De verdachte werd aangehouden door de Drugssquad. Deze eenheid is in het leven geroepen door de gemeente Roosendaal om de overlast van drugs in het grensgebied aan te pakken. De in burger geklede agenten reden vrijdag 12 januari omstreeks 22:05 de parkeerplaats van sportterrein Vierhoeven aan de Nispenseweg op, na een melding van een verdachte situatie. Op het moment dat een herkenbare politieauto het terrein opkwam, reden een Belgische en Nederlandse auto het terrein af.

Agenten hebben de bestuurders een stopteken gegeven. Op de vloer van de bijrijdersstoel van een van de auto’s lag een stalen pijp van circa 40 centimeter, die viel gelijk op. Wat ook gelijk op viel was de sterke hennep geur in de auto. De verdachte is voor fouillering en een verklaring meegenomen naar het bureau, daar bleek dat het ging om dertien zakjes hennep, een zakje cocaïne en een zakje met een blokje hasj. In de schoudertas die de man bij had weer ook nog 445 euro gevonden. Hij krijgt een proces-verbaal.