Roosendaal

Roosendaler Alex Raggers wil veteranen eren met Witte Anjerperkje

Alex Raggers in uniform met witte anjer op de linkerborst

Kitty Joachems Kitty Joachems

Op de laatste zaterdag van juni eert ons land haar veteranen tijdens de Nederlandse Veteranendag. De dag is in het leven geroepen om veteranen te bedanken die zich inzetten in dienst van de vrede. Niet alleen in het verleden maar ook nu. Sinds 2019 roept het Nationaal Comité Veteranendag Nederlandse gemeenten op om een Witte Anjer-perkje aan te leggen. Een goed idee, vindt Alex Raggers, raadslid voor VLP Roosendaal en zelf een actief dienend veteraan.

In een Witte Anjer-perkje bloeien in de weken en dagen voorafgaand aan de Veteranendag witte anjers. Sinds 2005 is de witte anjer geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen. Steeds meer gemeenten leggen zo’n speciaal perkje aan. De dag voor Veteranendag werd er een perkje onthuld in de gemeente Rucphen. En ook Breda en Oosterhout hebben Witte Anjerperkjes aangelegd. “Op de kaart van gemeenten in Nederland met een Witte Anjer-perkje is Roosendaal nu nog een witte vlek”, schrijft Raggers.

Namens zijn partij pleit hij voor één of meer perkjes in de gemeente Roosendaal. “Uit respect voor alle veteranen in Nederland en in onze gemeente”, aldus Raggers. “Maar ook vanwege de verbondenheid van Roosendaal met het Korps Commando Troepen, een speciale eenheid van de Nederlandse Defensie welke al tientallen jaren in onze stad gevestigd is.”