Roosendaal

Roosendaler betaalt extra plastic zakken zelf via afvalstoffenheffing

Foto: © Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

“Niets is gratis.” Dat antwoordt wethouder Klaar Koenraad op vragen van de VLP in Roosendaal over de extra rol vuilniszakken die inwoners krijgen. Inwoners mogen voortaan elke maand gratis een extra rol plastic zakken uit de automaat halen. De VLP vroeg zich af of die rol wel echt gratis was, of dat het ging om een cadeau uit eigen zak. Het blijkt het laatste te zijn.

Door: Bianca van Vugt

Inwoners van de gemeente Roosendaal betalen de extra plastic zakken die ze elke maand mogen halen gewoon zelf. Dat blijk uit antwoorden van wethouder Klaar Koenraad op vragen van de VLP. Sinds kort mogen er elke maand niet 1 maar 2 rollen plastic zakken uit de automaat worden gehaald. De VLP vond het opmerkelijk dat de gemeente zei dat de extra zakken gratis waren. En wilde weten wie die extra rollen dan ging betalen.

“Niets is gratis”

Het antwoord van de wethouder is kraakhelder. “Niets is gratis,” aldus Koenraad. “De kosten voor de zakken worden betaald uit de inkomsten van de afvalstoffenheffing.” Er blijkt geen geld te komen uit andere potjes, zoals sponsoring of subsidie van een hogere overheid. In andere woorden: de inwoners van de gemeente Roosendaal betalen de plastic zakken zelf.

Lees ook: VLP wil weten of gratis rol plastic zakken een cadeau is uit eigen zak