Roosendaal

Roosendaler gaat door het lint en vernielt camera

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Donderdagavond werd de politie opgeroepen om naar de Gerard ter Borchstraat te gaan. Het ging om een melding over een man die volledig door het lint was gegaan tijdens een uit de hand gelopen conflict. Hij is later aangehouden wegens vernieling, diefstal van een camera en verboden wapenbezit.

Het bleek te gaan om een ruzie tussen een 42-jarige man uit Roosendaal en een bewoner van de betreffende straat. De boze amokmaker had inmiddels al een camera van de bewoner vernield en meegenomen. Hij was er daarna vandoor gegaan.

Op basis van een opgenomen signalement konden agenten de man kort daarop aanhouden en hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. In zijn tas bleken een mes en een hakbijl te zitten. De man is ingesloten en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Na verhoor en het afleggen van een verklaring is hij vrijdagochtend losgelaten. Alle goederen zijn in beslag genomen. De Officier van Justitie beslist wat ermee gebeurd Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Niet alleen voor wat hij de avond ervoor deed en het wapenbezit maar ook nog omdat hij zijn cel had ondergeplast.