Roosendaal

Roosendaler krijgt negen jaar cel voor smokkelen cocaïne

Redactie Redactie

De 37-jarige M. K. uit Roosendaal is in de rechtbank van Middelburg veroordeeld tot negen jaar cel. Samen met vier anderen mannen smokkelde hij 1143 kilo cocaïne. Terwijl de andere vier een lagere straf kregen, werd die van K. juist verhoogd van de geëiste acht jaar naar negen jaar.

De cocaïne, verstopt in een container met ananassap uit Colombia, werd in december 2015 na een inval aangetroffen in een loods in Raamsdonksveer. Een dik jaar daarvoor werd een van de betrokkenen benaderd om een klusje te klaren. W. reed dagelijks naar de haven van Antwerpen om daar containers op te halen. Volgens afspraak zou W. de container ophalen en de trailer buiten het haventerrein ontkoppelen, zodat een andere chauffeur het transport zou overnemen.

Betrapt

De handel en wandel van de drie kwam via een anonieme tip in beeld en na de nodige telefoontaps en observaties deed de politie een inval terwijl de lading in de loods werd gelost. Naast zijn betrokkenheid bij de invoer van de cocaïne runde K. nog een organisatie met hennepkwekerijen verdeeld over Nederland en België.