Geen regio geselecteerd

Roosendaler zonder rijbewijs vlamt met 160km over Havendijk

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft dinsdagmiddag in Oudenbosch een man van 19 uit Roosendaal achtervolgd, omdat hij meer dan 160 kilometer per uur reed waar je 60 mag. Bij 160 kilometer per uur is de politie gestopt met de achtervolging, omdat ze het te gevaarlijk vonden worden. Maar even verderop wisten ze de Roosendaler toch te pakken.

Door: Bianca van Vugt

Agenten zagen dinsdagmiddag dikke stofwolken boven de Oudlandsedijk in Oudenbosch door een zeer hard rijdende auto. Ze wilden de auto en de inzittende controleren en gingen achter de auto aan. Toen ze op de Havendijk achter de auto reden, haalden ze een snelheid van 160 kilometer per uur, terwijl je daar maximaal 60 mag rijden.

Zelfs met 160 kilometer per uur liep de auto nog op de politie uit. De agenten vonden het daarom te gevaarlijk worden om te blijven achtervolgen en hielden in. Ze zagen de auto een woonwijk inrijden. Toen ze bij de auto aankwamen, vonden ze er stukken bumper bij. De inzittenden waren al weg. De politie heeft de auto onderzocht, maar niets strafbaars gevonden.

Getuigen konden de politie vertellen waar de mannen heen waren gelopen. De agenten vonden hen in de Timberwolfstraat in Oudenbosch. Het bleek te gaan om een man van 19 uit Roosendaal en een man van 31 uit Oudenbosch. Ze kregen allebei een boete voor het niet dragen van een gordel. De bestuurder kreeg ook een boete voor roekeloos rijden. De Roosendaler bleek alleen een brommerrijbewijs te hebben, dus hij kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.