Hoogerheide

Roosendalers en Bergenaren gearresteerd voor hennepsmokkel

Foto's: © Koninklijke Marechaussee

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een man en drie vrouwen uit Bergen op Zoom en Roosendaal gearresteerd voor drugssmokkel. Ze zaten in een auto waarin hennep verstopt zat. De drugs zat in allerlei verpakkingen, zoals chipskokers en koekpapiertjes. In totaal zat er vijf kilo hennep in de auto verstopt.

Door: Bianca van Vugt

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag vier mensen gearresteerd op de snelweg A4 bij Hoogerheide. Ze worden verdacht van de smokkel van hennep. Dat schrijft de marechaussee op Facebook. De verdachten zijn een man en drie vrouwen uit Bergen op Zoom en Roosendaal. Ze werden er uitgepikt bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid. Bij die controles wordt er vooral gelet of iemand illegaal de grens over gaat en op grensoverschrijdende criminaliteit.

Toen de marechaussees de auto controleerden, roken ze een sterke geur. Hierdoor vermoedden ze dat er soft-drugs in de auto lagen. De automobilist had geen rijbewijs en hij bleek ook nog eens onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. De man had opvallend veel bankbiljetten bij zich.

De auto is doorzocht. Op verschillende plaatsen bleek hennep verstopt te zijn. De drugs zaten in allerlei verpakkingen, zoals in kokers voor chips en in koekpakken. In totaal bleek er zo’n vijf kilo hennep in de auto verstopt te zijn. De Koninklijke Marechaussee heeft alle inzittenden, een man en drie vrouwen, gearresteerd en meegenomen voor verder onderzoek. De marechaussee in Hoogerheide gaat dat onderzoek doen.