Geen regio geselecteerd

Rotaryclubs planten 2000 bomen in Zundert

Redactie Redactie

Rotaryclubs uit de regio Brabant, Zeeland en Zuid-Holland hebben woensdagmorgen samen met basisschoolkinderen 2000 bomen geplant in het buitengebied van Zundert. Ook leden uit Roosendaal waren aanwezig bij het planten van het eerste Rotarybos in de regio.

Ieder jaar planten Rotaryclubs over de hele wereld 1,2 miljoen bomen. Vaak wordt dat gedaan in samenwerking met basisscholen. Zo ook in Zundert. Tientallen kinderen kwamen met hun schop naar het Frans Baantje in Zundert om daar 2000 bomen te planten. “We vinden het erg belangrijk dat de kinderen hieraan meedoen. Zij zijn de toekomst en we hopen dat ze de aarde ook weer kunnen doorgeven aan hun kinderen”, zegt Willemien Stroo, van de Rotaryclub.

Andere doelen

Zelf is ze al elf jaar lid van de club en ze vindt het ieder jaar erg leuk om mee te doen met het bomen planten. “We hopen dat de kinderen hiervan leren dat ze de aarde goed moeten beschermen”, gaat ze verder. Naast dat de Rotaryclub bomen plant doen ze nog veel meer om de wereld wat mooier te maken. “We hebben ervoor gezorgd dat vluchtelingen die hier komen leren zwemmen. We merken dat die mensen helemaal niet weten wat ze met water aan moeten”. Ook gaan de leden van de Rotaryclub uitstapjes maken met ouderen die zelf niet of moeilijk naar buiten kunnen. Maar het doorgeven van een mooie aarde door middel van het aanleggen van een bos vindt Stroo het leukst. “Ik kom speciaal uit Zwijndrecht om hier mee te helpen en ik ben bij dat veel kinderen zo enthousiast zijn”, sluit ze af.