Roosendaal

Roxanne (32) doet mee aan RTL-programma B&B Vol Liefde

Maarten Elst Maarten Elst

De zoektocht naar de liefde is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je in je eentje een bed and breakfast runt. In het RTL-programma B&B Vol Liefde volgt presentator Art Rooijakkers zes vrijgezelle bed and breakfast-eigenaren in hun zoektocht naar de liefde. Zo ook Roxanne Filion. Tijdens de tv-serie ontvangt zij vier potentiële matches in haar bed and breakfast in Roosendaal.

Dat ze mee zou doen aan B&B Vol Liefde mee zou doen, was absoluut geen vanzelfsprekendheid. Het waren haar vrienden die haar na lang aandringen weten te overtuigen. “Als ondernemer date ik gewoon niet”, stelt Filion. “Ik vind datingapps ook helemaal niks, ik heb daar niks mee. Ik ga daar niet op in, dan heb je de zoveelste man met een vis. Of met een zonnebril op, of geen lachende foto. Dus ik vond het heel erg lastig, als ondernemer maak je niet gauw tijd vrij om te daten, je bent gefocust op je bedrijf.”

Realityshow

“Toen kreeg ik de hele tijd berichten van vrienden van de oproep van RTL en zeiden ze dat ik eraan moest meedoen”, vervolgt ze. “Maar ik zei: ‘Nou, ik ga mezelf echt niet opgeven.’ Op een gegeven moment kreeg ik weer een berichtje van een vriendin met de vraag of ze me alsjeblieft mocht opgeven. Toen had ik iets van: ‘Waarom ook eigenlijk niet?’.”

In mei volgden drie weken lang de cameraploegen alles wat Filion en haar vier mannen deed op de voet. Inmiddels is het programma aan de vijfde van in totaal zeven weken dat het wordt uitgezonden bezig. “Het blijft gek om jezelf op tv te zien, ja”, blikt Filion terug. “Dat blijft een dingetje dat je denkt: ‘Ooh jee, wat doe ik nu?’. Of je ziet een haarsprietje gek zitten. Maar dat zijn dingen die andere mensen totaal niet opvallen.”

Ik heb heel erg gelet of ik mensen in hun waarde houd

Vanaf dag één is stukadoor Mitch op bezoek bij Roxanne. Niet veel later volgen sportbegeleidingscoach Theun en bankier Jeffrey in Roosendaal. In de vijfde week (uitzending van woensdag 11 augustus) valt Jeffrey als eerste potentiële match af. “Ik heb heel erg gelet of ik mensen in hun waarde houd. Oordeel ik niet te veel over de anderen. Ik wilde wel mezelf blijven. En natuurlijk goed op je woorden letten. Want het kan op tv anders voorkomen dan dat het daadwerkelijk gebeurd is. En ik vind dat het uiteindelijk op tv goed is overgekomen.”

Filion’s place

Sinds een tijdje runt Filion de B&B aan de Steenovenstraat in Roosendaal. “Ik heb mode gestudeerd. En ik dacht altijd van: ‘Ik ga de mode in. Ik ga reizen voor mijn werk. Ik wilde de wereld zien. Mode is voor mij echt een kunstvorm”, zegt Filion die daarvoor naar Amsterdam verhuisde. “Toen op een gegeven moment zeiden mijn ouders dat ze weg wilden uit Roosendaal. Ze vonden het te groot voor ons. Ik gaf in eerste instantie nog aan dat ze het konden verhuren, maar dat zagen ze niet zitten.”

Toen stelden haar ouders aan Roxanne voor om van haar ouderlijk huis een B&B te maken. “Ze zeiden: ‘Je kan altijd nog voor een baas werken. Je kan altijd nog terug gaan, de mode in.’ Dat heeft me zeker aan het denken gezet. Want weet je: ‘Als jij je dromen niet achterna gaat, dan gaan andere mensen jou inhuren om jouw dromen waar te maken.”

Onvergetelijke ervaring

Filion blikt terug op een onvergetelijke ervaring bij B&B Vol Liefde. “Ik had het echt niet willen missen, het is echt een avontuur geweest. Op een gegeven moment raak je er aan gewend. Begin je er een ritme in te krijgen. En ik vond het op zo’n manier leuk om te daten. Het is een hele andere manier van daten. Het is iemand echt leren kennen in plaats van even een drankje doen en even wat oppervlakkige vragen.”

En of Roxanne de liefde heeft gevonden? “Daar mag ik natuurlijk niks over zeggen”, lacht ze. “Het was zeker leuk. Blijf vooral kijken.”