Roosendaal

Roxanne deed mee aan B&B Vol Liefde: ‘Niemand had verwacht dat het zo’n succes zou worden’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Roxanne Filion is eigenaresse van de B&B Filion’s Place. Haar Bed and Breakfast, gelegen aan de rand van Roosendaal, heeft een flinke imago upgrade gehad sinds dat Roxanne deel heeft genomen aan het televisieprogramma ‘B&B Vol Liefde’ in 2021. Nu de rust wat is wedergekeerd heeft ze grootse plannen voor haar toekomst.

Wie niet gehoord heeft van het televisieprogramma B&B Vol Liefde, heeft toch wel een beetje onder de spreekwoordelijke steen geleefd. Vrijgezelle B&B-eigenaren krijgen tijdens de opnames van het programma mensen over de vloer met wie er wellicht een kans op liefde in zit. Naast het daten en elkaar leren kennen, helpen deze bezoekers ook af en toe mee in de B&B.

Wat is een zogenoemde Bed and Breakfast eigenlijk? Dat weet Roxanne goed uit te leggen. “Het is een concept dat vooral in Frankrijk voorkomt. Mensen hebben een kamer over in hun huis en besluiten die te verhuren. In de ochtend maken ze dan een ontbijtje voor hun gasten.” Waar een hotel wellicht wat onpersoonlijker is, is een B&B meer huiselijk. “Mensen die voor een B&B kiezen, kiezen vaak meer voor het huiselijke.”

Mensen die voor een B&B kiezen, kiezen vaak meer voor het huiselijke.

Roxanne was deelneemster van het eerste seizoen van B&B Vol Liefde in 2021. “Ook voor ons was het een nieuw concept. Niemand wist wat er stond te gebeuren.” Een vriendin van de B&B-eigenaresse uit Roosendaal had haar voor het programma opgegeven. In het begin vindt Filion het maar een gek idee. “Eerder had ik al wel eens meegedaan aan een tv-programma, dus ik wist dat ik dat wel leuk vond. Maar daten, in je eigen huis?” Dat was wel iets nieuws voor de Roosendaalse. De eigenaresse had zelfs naar eigen zeggen een hekel aan daten.

Door de coronapandemie, schommelde haar bedrijf tussen open en gesloten. Uiteraard kon ze door de regels ook geen nieuwe mensen ontmoeten. “Als het ergens het moment is om dan deel te nemen aan zo’n programma, was het wel toen.” Filion kwam daardoor tot het besluit om deel te nemen.

Groot succes

Roxanne was bij ‘de geboorte’ van het programma. Twee jaar later kijkt ze er nog steeds met een leuk en goed gevoel op terug. “Tijdens de opnames heb je echt geen idee. Maar na de uitzendingen ontplofte het, iedereen had een mening over mij, dat was wel apart.”

Helaas voor haar vond ze tijdens het programma niet de liefde, dit tot teleurstelling van de kijkers. Roxanne krijgt het ene na het andere bericht via social media van fans voor welke man zij moet kiezen. “Soms kwam het bijna over als een dreigement. Dan dacht ik bij mijzelf: doe eens even rustig, ik bepaal zelf wel op wie ik verliefd word.”

Roxanne wordt nog steeds regelmatig herkend op straat. “Je ziet mensen dan wel eens kijken van hé die ken ik ergens van.” In het begin moest ze hier wel heel erg aan wennen en voelde het ook wel eens ongemakkelijk. “Mensen denken jou te kennen, omdat ze je op tv zien. Uiteraard is de band maar eenzijdig, omdat ik die mensen niet ken.”

Soms liepen er mensen gewoon mijn erf op, opzoek naar mij.

Na de uitzending werd de B&B van Roxanne bekend en kwamen er zelfs toeristen langs. Ze maakten dan foto’s van het huis en hoopten Roxanne hier dan te zien. “Soms liepen er mensen gewoon mijn erf op, opzoek naar mij.” Dit vond de eigenaresse soms wel eens lastig, omdat er dan ook gasten in haar B&B zaten die genoten van hun vakantie. “Er was zelfs eens een keer een meisje die aanbelde om te vragen of ik een taart met haar wilde maken, superschattig, maar natuurlijk niet helemaal de bedoeling.”

Stormloop

Nadat Roxanne mee had gedaan aan het programma merkte ze een stijging in de boekingen. “In het begin waren het heel veel mannen die een boeking plaatste, dat was wat minder”, vertelt ze met een lach.

Nu B&B Vol Liefde weer op tv is geweest zou je verwachten dat het wederom weer stormloopt. “Dat valt wel mee. De boekingen lopen altijd wel goed, maar het piekmoment was echt na mijn deelname twee jaar geleden.” Wel merkt ze dat mensen de seizoenen gaan terugkijken via streamingsdiensten en dus met haar kennismaken. “Ik zie vaak na een nieuw seizoen wel een stijging in mijn volgersaantal op social media.”

Plannen

Toch zit de Roosendaalse niet stil. Samen met haar vriend Dirk, de drummer van zangduo Suzan & Freek, heeft Filion nog grootse plannen. “De B&B loopt, dat vind ik superfijn. Maar we hebben ook nog een schuur aan de overkant van ons huis staan, waar we nu weinig mee doen.”

Tijdens het tv-programma was te zien dat de B&B-eigenaresse van koken houdt. Hier wil ze een vervolg aan gaan geven door kookworkshops in de schuur te gaan geven. “Mijn vriend is drummer, hij zou graag writerscamps willen organiseren hier. Als ik dan de catering kan verzorgen hebben we gelijk een mooie samenwerking.”

“Ons leven is erg open, de leuke maar ook de minder leuke dingen willen wij delen.

Waar het tinyhouse in de tuin af is, staat ook het volgende project te wachten. Ze hebben namelijk ook een caravan gekocht die Roxanne ook helemaal wil gaan pimpen en aankleden.

“Ons leven is erg open, de leuke maar ook de minder leuke dingen willen wij delen.” De stappen die ze samen zetten zullen dus te volgen gaan zijn. “We gaan samenwerken aan een mooie onderneming”, aldus Roxanne.