Bergen op Zoom

RSG ’t Rijks viert 15-jarig jubileum tweetalig onderwijs

Redactie Redactie

RSG ’t Rijks viert deze week de 15e verjaardag van het tweetalig onderwijs op de middelbare school. Donderdag werden alle leerlingen, die tweetalig onderwijs volgen, in tweetallen in dezelfde kleding verwacht voor een heuse ‘Twinsday’.

 

 

Alle leerlingen van het tweetalig onderwijs (TTO) hadden een Engelstalig land toegewezen gekregen, waarmee ze deze week aan de slag gingen. De klassen waren versierd in de stijl van die landen en alle leerlingen mochten iets eetbaars meenemen of zelf maken uit dat land. Daarnaast moesten alle leerlingen in tweetallen in dezelfde kleding naar school komen.

Verandering

In de afgelopen 15 jaar is er wel het een en ander veranderd. Het TTO was in het begin alleen voor leerlingen met een vwo-advies. De school heeft dat nu uitgebreid naar havo. “Degene die op havo en vwo zitten en interesse hebben in taal kunnen aansluiten op het TTO”, geeft Lambert van de Wiel, conrector van het TTO op ’t Rijks, aan. Hij is erg trots op de groei van het aantal leerlingen wat voor TTO kiest. “We begonnen ooit met 22 leerlingen en nu zijn er meerdere klassen per jaar die instromen”.