Roosendaal

Ruim 1000 euro voor Klimclub voor mensen met beperking dankzij Stichting Vrienden van S&L Zorg

Bewoners in de boom bij Lambertijnenhof | Foto: S&L Zorg

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Klimclub voor mensen met een (verstandelijke) beperking van S&L Zorg mocht woensdagavond een mooie cheque in ontvangst nemen. Deze cheque, met een waarde van 1067,55 euro, kregen ze van de Stichting Vrienden van S&L Zorg. De Klimclub kan het geld gebruiken voor de aanschaf van nieuw materiaal.

Er zijn zo’n 25 leden bij De Klimclub van S&L Zorg, allemaal bewoners van zorgorganisatie S&L Zorg in Roosendaal. De leden hebben een verstandelijke en vaak meervoudige beperking. Zo zitten sommigen in een rolstoel, maar dat weerhoudt ze er niet van om toch in de bomen te klimmen. “We willen iedereen het gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen geven”, vertelt mede-oprichter Wendy Nederpel.

Begrip

Wendy heeft De Klimclub samen met vrijwilliger Olaf Suchorski opgericht in 2021. “Wij zijn ervaren klimmers. In de coronatijd kwamen we op het idee om dit een keer samen met wat bewoners te doen. Dit was zo’n succes, dat we een klimclub voor iedereen van S&L Zorg oprichtten. De club is ondertussen echt een begrip. Heel gaaf!”

De club groeit, en hoe meer klimmers er zijn, hoe meer materiaal er nodig is. De aanschaf van dit materiaal en het jaarlijks officieel te laten keuren en eventueel vervangen kost geld. Daarom besloot de club aan te kloppen bij Stichting Vrienden van S&L Zorg. Dat is een onafhankelijke stichting die is opgericht om geld in te zamelen voor de bewoners van S&L Zorg.

I’D’s

Met het geld kan de club nieuw materiaal aanschaffen. “En ze gaan extra I’D’s kopen, dat zijn apparaatjes waarmee een klimmer direct omlaag gehaald kan worden als er iets gebeurt of als iemand niet meer durft”, legt voorzitter van de Stichting Vrienden van S&L Zorg Henk Beukman uit. “We vinden het prachtig dat dit geld zo goed terecht komt!”