Hoogerheide

Ruim 150 handtekeningen voor nieuw speelrek in Hoogerheide

Het oude klimrek is inmiddels 25 jaar oud en kan niet meer worden gerepareerd © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Wethouder Jeffrey van Agtmaal ontving woensdagochtend ruim 150 handtekeningen uit de handen van vier leerlingen van basisschool de Stappen. Ze waren de handtekeningenactie gestart omdat het speelrek nabij hun school wegens veiligheidsredenen gesloten is. De actie was met succes, want de wethouder heeft inmiddels een nieuw speelrek besteld.

 

 

Wanneer het er precies staat, is nog niet bekend. Wethouder Van Agtmaal: “We zouden het speelrek graag dit jaar nog neerzetten, maar dat wordt lastig. Volgend jaar, in het vroege voorjaar, moet het zeker lukken”.

Speeltoestellen

Het klimrek wordt zeker niet goedkoop, maar volgens de wethouder kon het ruim 25 jaar oude rek niet meer worden gerepareerd. “Het kost ongeveer 20 tot 25 duizend euro”, schat Van Agtmaal in. Na de jaarlijkse check van speeltoestellen, wat de gemeente uitvoert, bleek dat op meerdere plekken binnen de gemeente speeltoestellen moesten worden vervangen of worden gerepareerd. “Veiligheid gaat boven alles, wij als gemeente zijn verantwoordelijk voor veilige speeltoestellen en we moeten niet hebben dat een kind iets breekt als een speeltoestel kapot gaat”.