Roosendaal

Ruim twintig mensen op de bon bij verkeerscontrole in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft maandag verkeerscontroles gehouden op de Van Beethovenlaan, Stationsstraat en Kloosterstraat. Meer dan twintig personen hebben een bekeuring gehad.

Op de Van Beethovenlaan werd door de politie vooral gelet op voertuigen met een buitenlands kenteken. Op de Stationsstraat werd gecontroleerd op het rijden door rood licht, het niet dragen van een autogordel en het gebruik van een mobiele telefoon. Op de Kloosterstraat werden vooral bromfietsers gecontroleerd.

Lees ook: Elf bekeuringen bij bromfietscontrole in centrum Roosendaal

Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, het rijden tegen de rijrichting, rijden zonder rijbewijs en het niet tonen van een rijbewijs. Voor het rijden met de telefoon aan de hand werden maar liefst 11 boetes uitgedeeld. Eén bestuurder reed op de verkeerde plaats op de weg en tot slot kreeg een automobilist een bekeuring omdat een kind geen autogordel droeg.

Naheffing belasting

Drie mensen met een Nederlandse nationaliteit reden in een voertuig met buitenlands kenteken. De Belastingdienst zal een aantal bestuurders een naheffing sturen voor motorrijtuigenbelasting.