Bergen op Zoom

Ruimdag levert hennepkwekerij op in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Het hennepteam van het politiedistrict De Markiezaten is weer actief geweest. Er zijn enkele adressen bezocht waar vermoedens waren voor hennepkweek. Op diverse plaatsen in de regio is er onderzoek gedaan en zijn er plantages opgerold. Zo ook in Bergen op Zoom, aan de Anthony Duyckstraat.

 

 

In twee verdeelde ruimtes werd een hennepkwekerij ontdekt die goed waren voor zo’n 200 hennepplanten. In de woning is echter niemand aangetroffen. Deze heeft de politie direct ontmanteld en in beslag genomen. Verder werd er ontdekt dat de elektriciteit werd gestolen, waarop ook deze woning van het energienetwerk is afgesloten.

De verdachte wordt op een later tijdstip nog wel verhoord en mag zich bij de rechter verantwoorden. Niet alleen in Bergen op Zoom is er een kwekerij opgespoord. Maar ook in Tholen, Sprundel en Sint Willebrord zijn er plantages aangetroffen. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 68.000 euro zijn inmiddels vernietigd.