West-Brabant

Ruime meerderheid voor glasvezel in buitengebied van Brabantse Wal

Het definitieve percentage werd onthuld door wethouders Patrick van der Velden (Bergen op Zoom), Jeffrey van Agtmaal (Woensdrecht), Cors Zijlmans (Steenbergen) en Hans Wierikx (Halderberge)

Redactie Redactie

Met 71,5% op de teller komt er glasvezel in het buitengebied van de Brabantse Wal en Halderberge. In totaal werden er 1461 abonnementen afgesloten en daarmee is de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Brabantse Wal en Halderberge een feit.

 

 

Een week voor de gestelde deadline werd de ondergrens van 50% deelname al gehaald. Voor de ontwikkeling van het buitengebied is het erg belangrijk dat er glasvezel wordt aangelegd. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel Buitenaf benadrukt dit: “Wij zijn verrast door het hoge aanmeldpercentage. We hebben gezien hoe groot de inzet was van de verschillende ambassadeurs in het gebied. Met lokale aanmeldavonden, het voeren van gesprekken en andere acties wisten zij de inwoners te enthousiasmeren”.  

Tijdens een officieel moment in het Oude Stadhuis in Bergen op Zoom kwamen wethouders Patrick van der Velden, Jeffrey van Agtmaal, Cors Zijlmans en Hans Wierikx bijeen om het percentage te onthullen. Het aanleggen van glasvezel zal naar verwachting na de zomer van 2018 van start gaan en medio 2019 hebben de eerste adressen daadwerkelijk glasvezel.