Hoogerheide

Run Bike Run in Hoogerheide viert lustrum

Foto: © Christie Brouwer

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Run Bike Run in Hoogerheide heeft zondag zijn vijfde editie beleefd. Ruim 250 mannen en vrouwen stonden aan de start. Zondagmiddag werd ook gestreden om het Nederlands Kampioenschap Duathlon. Bij de vrouwen werd het NK gewonnen door Shirin van Anrooij. Bij de mannen heeft Thomas Cremers het Nederlands Kampioenschap op zijn naam geschreven.

Bij de Run Bike Run moeten de deelnemers 2,5 kilometer lopen, vervolgens 20 kilometer fietsen en tot slot nog eens 5 kilometer lopen.

Parcours

Het parcours was door de bouwwerkzaamheden in Hoogerheide gedeeltelijk aangepast. Het loopparcours liep van het Oude Raedthuysplein naar de befaamde trap bij de Onderstal. De deelnemers gingen over het nieuwe parkeerterrein aan de Haviksberg richting de Raadhuisstraat. Op het plein werd gewisseld van lopen naar fietsen. Op de fiets werd een stuk afgelegd door Woensdrecht. Daarbij moest tot twee keer toe de Scheldeweg worden beklommen.

Goed doel

Zoals elk jaar was er ook een goed doel gekoppeld aan de Run Bike Run. Dat was deze keer de Rick Jonckheere Foundation. Vrijwilligers van het sportevenement hebben hun vergoeding afgestaan aan de stichting, die vernoemd is naar de in 2018 overleden drummer Rick Jonckheer uit Hoogerheide. Rick leed aan de zeldzame afweerstoornis CVID.