Bergen op Zoom

SABIC doneert 25 laptops aan gezinnen in Bergen op Zoom

De laptops zijn dinsdag symbolisch overhandigd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Chemieconcern SABIC heeft 25 laptops gedoneerd aan gezinnen in Bergen op Zoom. De laptops zijn bedoeld voor leerlingen van wie ouders geen geld hebben om een laptop te kopen. De leerlingen hebben een laptop nodig om online lessen te volgen.

Wethouder Barry Jacobs is blij dat SABIC zich inzet voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen. “Vanochtend hebben we de laptops aan de scholen kunnen overhandigen, onder andere aan school Oost. De scholen hebben gezinnen in beeld die laptops in bruikleen krijgen. Vandaag en een dezer dagen zullen zij de laptops uitdelen. Het is fijn om te merken dat in deze coronatijd de gemeente samen met haar diverse partners voor passende oplossingen kan zorgen.”

Extra begeleiding

Rutger Bosch van SABIC Bergen op Zoom: “Het is belangrijk dat leerlingen in deze tijd online onderwijs kunnen volgen. Het doet ons goed om op deze manier te kunnen helpen. Zo kunnen deze leerlingen toch les krijgen, raken ze niet achter en houden zij het contact met school, want ook dat is heel belangrijk.”

Sommige kinderen hebben extra begeleiding nodig bij het volgen van online onderwijs. SABIC heeft daarvoor twaalf vrijwilligers gevonden, die ieder een paar uur per week een leerling online helpen met schoolwerk.