Geen regio geselecteerd

Sabic heropent fabriek in Bergen op Zoom

© ZuidWest Update

Redactie Redactie

Chemiebedrijf Sabic heropent in 2019 de grondstoffenfabriek in Bergen op Zoom, die in 2014 werd gesloten. De vraag naar producten van Sabic is enorm toegenomen en dus is uitbreiding noodzakelijk.

Hoeveel werkgelegenheid dit gaat op leveren en hoe groot de investering gaat zijn kan woordvoerder van Sabic, Peter van der Eijnden niet zeggen. Ook of de fabriek in zijn geheel open gaat is nog niet zeker. Eind juni hoopt men meer duidelijkheid te krijgen. Het zal gaan om een aanzienlijke investering.

In 2013 en 2014 kampte het bedrijf met slechte resultaten en een reorganisatie. Werknemers werden gedwongen ontslagen. Een fabriek uit Amerika kon de grondstoffen goedkoper leveren. Met deze grondstoffen worden de hoogwaardige kunststoffen voor de auto- en medische industrie gemaakt. Maar door de toenemende vraag werd er besloten dat er in Europa ook een fabriek moest komen.

Burgemeester Frank Petter zegt dat de directie van de fabriek ook had kunnen kiezen voor een andere locatie, maar dat de keuze op Bergen op Zoom is gevallen doet hem deugd. Volgens hem is het een investering in de regionale economie en dat stemt hem tevreden. Ook wethouder Ad Coppens is in zijn nopjes: “We komen uit een diep dal, maar we zijn blij dat de economie met deze fabriek weer aantrekt en dat is positief voor de werkgelegenheid”.