Bergen op Zoom

SABIC schenkt bijna 3.000 beschermingsmiddelen aan regio

Foto: SABIC Innovative Plastics B.V.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Maandag heeft de Bergse vestiging van chemiegigant SABIC een donatie gedaan aan Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, bestaande uit persoonlijke beschermingsmiddelen. Het betreft maskers, handschoenen en overalls, natuurlijk bestemd voor de bestrijding van het coronavirus.

De ter beschikking gestelde materialen zijn bestemd voor de eerstelijns verzorgenden, die keihard werken aan het indammen van de pandemie in een bovengemiddeld getroffen regio. Er is een schaarste ontstaan aan bepaalde beschermingsmiddelen en dat is voor de medische sector, hulpdiensten en verwante organisaties een serieuze zorg. SABIC wil bijdragen aan een oplossing en heeft daarom 250 FFP2 maskers, 2.500 paar steriele handschoenen en 200 sets veiligheidsoveralls geschonken.

Samen werken aan bestrijding

Volgens Rutger Bosch, directeur van de SABIC Bergen op Zoom vestiging, is sprake van een unieke situatie: “De situatie rond COVID-19 is er een die we nog nooit hebben meegemaakt. We willen de eerstelijns zorgmedewerkers ondersteunen waar we kunnen.” Hij geeft aan dat zijn organisatie voornemens is dat te blijven doen waar mogelijk.

Die samenwerking wordt gewaardeerd, meldt Theo Weterings, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: “In tijden als deze is het van het grootste belang dat wij ons samen inzetten om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Iedereen kan daar op zijn of haar eigen manier een steentje aan bijdragen.” Hij is blij dat het bedrijfsleven daar ook een verantwoordelijkheid bij voelt en die neemt. Het is nodig om de strijd met het virus te winnen, stelt de bestuurder.