Roosendaal

Samen in de Regio en Bravis ziekenhuis tekenen samenwerkings­overeenkomst

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was donderdag even een beetje feest in het Bravis ziekenhuis. Daar werd namelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Bravis en Samen in de Regio. Beide partijen hopen met de samenwerking mooie projecten op te zetten, om hun maatschappelijke functie nog meer te verbeteren in de regio.

Samen in de Regio heeft er weer een ‘hele mooie partner bij’, vertelt directeur Anita Karremans. “Bravis is een van de grootste werkgevers in ons gebied. Hierdoor krijgen we nog meer mogelijkheden om projecten op te zetten met onze verschillende partners.”

Betrokkenheid

Bianka Mennema, voorzitter raad van bestuur Bravis ziekenhuis, ziet de samenwerking als een grote meerwaarde. “Als ziekenhuis zijn wij erg betrokken bij onze regio. We hopen hiermee dan ook onze regio verder te brengen.” Maar dat is nog niet alles. “We zien vanuit de zorg dat er veel vragen op ons afkomen”, vervolgt de voorzitter. “Vragen die niet zozeer opgelost kunnen worden in het technische deel van het ziekenhuis, het zijn juist sociale, maatschappelijke vraagstukken.”

Voorbeelden van projecten om de regio verder te brengen, of juist om die vragen te beantwoorden, hebben betrekking op bijvoorbeeld laaggeletterdheid, inclusie en diversiteit, duurzaamheid en beweging. “Er zijn zoveel thema’s waar we als maatschappelijke organisaties voor staan, dan is het heel fijn om zo’n grote werkgever bij het netwerk te begroeten”, aldus Karremans.