West-Brabant

Samenwerking tussen Belgische en Nederlandse politie leidt tot resultaten

samenwerking politie West-Brabant België

Foto (uitsnede): Politie Basisteam Bergen op Zoom (Facebook)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op 16 mei vond er een succesvolle internationale samenwerking plaats tussen onze Belgische en Nederlandse collega’s van team Roosendaal, Weerijs, Bergen op Zoom, Koninklijke Marechaussee, Politiezone Grens en Politiezone Noord.

Verschillende voertuigen, personen en hotspots werden grondig gecontroleerd. Een hotspot is een specifieke locatie waar veelvoorkomende misdrijven, geweld of drugsgebruik plaatsvinden.

Tijdens de operatie werden twee bestuurders beboet voor het parkeren op een gehandicaptenplaats en voor bellen achter het stuur. Daarnaast werd een persoon aangetroffen met een aanzienlijke hoeveelheid geld en een mes. Deze persoon werd meegenomen voor verdere controle.

Vechtpartij

De politieteams verleenden bijstand bij de arrestatie van drie verdachten die betrokken waren bij een vechtpartij. De aanhouding verliep zonder problemen. Politie Basisteam Bergen op Zoom is blij met de samenwerking, zo valt te lezen op Facebook: “Het is altijd een plezier om samen te werken met zulke enthousiaste ploegen! We kijken uit naar een volgende succesvolle samenwerking!”