Bergen op Zoom

Samenwerking tussen Politie en Rode Kruis Bergen op Zoom blijkt succesvol

Redactie Redactie

De samenwerking tussen de Politie Zeeland West-Brabant en het Rode Kruis Bergen op Zoom is succesvol. Op 4 februari tijdens het Neuzenbal startte het experiment waarbij bikers van de politie samen met bikers van het Rode Kruis op pad gingen om hulp te verlenen in en rond het centrum.

”Tijs Quaden van de Politie heette ons welkom en nam ons mee in de briefing. Tegen de klok van 20.00 uur gingen we gezamenlijk het centrum in waar het Neuzenbal van start ging. Tot 01:15 uur was de avond rustig, maar toen kwamen de meldingen binnen”, vertelt Jeffry Verdult van het Rode Kruis. ”Het waren vooral alcoholvergiftigingen en één melding van mishandeling. Voor alle drie de slachtoffers hebben we een ambulance gebeld.”

”De samenwerking tussen politie en ambulance was erg prettig, mede doordat een van onze bikers werkzaam is op de ambulance en dus bekend was met de RAV Brabant (Regionale Ambulance Voorziening). Het logistieke proces ging ook goed, we werden goed betrokken bij alle processen en ondersteund daar waar nodig. Al met al mogen we tevreden zijn over de gezamenlijke optreden: de gemeente heeft haar steun uitgesproken en zelfs van carnavalsvierders ontvingen we leuke en positieve reacties! De vastenavend moet nog beginnen maar wij zijn er klaar voor! Wij zijn trots op onze Rode Kruis vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Zonder deze rode kruisers hadden we dit niet kunnen realiseren”, sluit Jeffry Verdult af.