Roosendaal

Samson en Marie waren in Roosendaal: ‘Onze eerste meet and greet in Nederland!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De regen viel vrijdag met bakken uit de lucht, maar dat maakte niets uit voor de fans van Samson en Marie. Tientallen kleine én grote fans verzamelden zich op het terrein van Rosada in Roosendaal. Daar konden ze met het Vlaamse duo op de foto en een praatje maken.

Samson en Marie waren niet zomaar in Roosendaal, het was namelijk een voorproefje voor 25 februari. Die dag komt het tweetal opnieuw naar de stad, maar dan vanwege hun show ‘Het Theatersprookje’. “Best wel spannend, want dat is ons eerste optreden in Nederland”, vertelt Marie Verhulst. “En deze meet en greet is trouwens ook onze eerste in jullie land.” Dat vond Samson best spannend. “Ik was een beetje zwaluwachtig”, geeft hij eerlijk toe. “Zenuwachtig, Samson”, corrigeert Marie hem.

Maar ook voor de fans was het spannend. “Ik heb Samson geaaid”, vertelt een jong meisje trots. “En ik ga ook naar zijn show.” Naast Nederlandse fans, zijn er ook Belgische fans. “Ik ben hier vooral vanwege mijn broertje en zusje”, legt een wat oudere jongen uit. “Ja, want wij zijn echt groot fan”, vullen zijn jongere broertje en zusje aan. “Ik heb zelfs een knuffel van Samson”, roept de jongste.

Lief publiek

Toch waren er minder Vlamingen dan het duo had verwacht. “Juist omdat Roosendaal zo dicht op de grens ligt, had ik verwacht heel veel Belgen te zien. Dat valt toch mee!”, vervolgt Marie. “Dat vinden we eigenlijk wel leuk zelfs.” Samson beaamd dat. “Het Nederlandse publiek is heel heel heel heeeel lief!”