Huijbergen

Sanegats gevelversierkampioenschap als alternatief voor afgelaste optocht

Maarten Elst Maarten Elst

Het Sanegats Gevelversierkampioenschap moet Huijbergen alsnog het carnavalgevoel geven. Het drietal van Huijbergen gaat op zoek naar de mooist versierde gevel van het dorp.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

In zijn eigen portiek staat Wesley Schenk, in carnavalstijd beter bekend als Prins Noot I. Voor zijn raam hangen allerlei carnavaleske items. ,,We hebben met de carnavalstichting een wedstrijd uitgeschreven voor de beste gevelversiering. Normaal hebben we een heel programma. De uitslag van de gevelversierwedstrijd is op dinsdag, de laatste dag.”

Juryleden

Grootste Boer Tokke (Tom Linders), Nar Riekus (Rick Melissen) en Prins Noot (Wesley Schenk) zullen de komende dagen, apart van elkaar, het dorp doorwandelen op zoek naar de mooistversierde gevel van Huijbergen. ,,Mensen kunnen zich opgeven bij de carnavalsstichting op de website of op de Facebookpagina. Uiteindelijk worden de prijzen verdeeld. Wat dat precies is, kan ik nog niet zeggen, maar het is iets leuks voor jong en oud.”

Video

Ook dit jaar heeft carnavalsstichting De Sanegeit een video gemaakt om volledig in de carnavalsstemming te komen. ,,Voor alle kinderen in Huijbergen”, benadrukt Prins Noot. ,,Dit jaar is het allemaal een beetje anders als normaal. Dit jaar komt er geen gevolg zoals andere jaren.”