Roosendaal

Sanneke Vermeulen is de lijsttrekker van VVD Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Voor het eerst in de geschiedenis van VVD Roosendaal staat een vrouw op nummer één op de kieslijst. En Sanneke Vermeulen is met haar 29 jaar ook nog eens de jongste VVD-lijsttrekker sinds haar partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in haar gemeente. In het Fractiehuis op ZuidWest FM vertelt ze enthousiast over de plannen van VVD Roosendaal en haar rol hierin. “Ik heb ongelooflijk veel zin in de campagne.”

Vermeulen kijkt er vooral naar uit om weer in contact te komen met mensen. “Ik stond ook op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen en die campagne vond vooral online plaats. Met alle coronamaatregelen was het onmogelijk om echt contact te hebben met de kiezers. Dat is nu gelukkig anders. Ik kijk er naar uit om eindelijk weer eens naar mensen toe te gaan. In gesprek te gaan”, vertelt Vermeulen.

Klaar met huftergedrag

Als speerpunten in de campagne noemt ze het woningtekort. “Dat moet opgelost worden.” Ook veiligheid staat hoog op de lijst. “Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. We hebben inmiddels ook gehoord dat hardrijders een groot probleem vormen in de samenleving. Dat huftergedrag moeten we niet meer toestaan”, stelt Vermeulen. Volgens Vermeulen zoekt de VVD altijd naar oplossingen. “Als we iets beloven doen we het ook. We zijn geen populistische partij die alleen maar roeptoetert.”

Partijbelang gaat boven eigenbelang

De rest van de kieslijst is nog niet samengesteld. Die volgt eind volgende maand. Nu ze de lijst aanvoert betekent dat niet automatisch dat ze ook wethouder wordt. “Ik sta er zeker voor open maar ik vind dat partijbelang altijd boven eigenbelang gaat. Als een portefeuille mij niet zo ligt dan moet je het niet doen. Dan kan iemand anders van de lijst die functie beter oppakken”, legt de kersverse lijsttrekker uit.

Trotse voorzitter

In een persbericht laat de voorzitter van de VVD, Murat Durgun, weten ontzettend blij en trots te zijn dat Vermeulen de lijst wil aanvoeren. “De komende maanden gaat het bestuur samen met Sanneke en de zittende fractievoorzitter Kees Verstraten aan de slag met de samenstelling van de kieslijst en met de vertaling van het VVD-verkiezingsprogramma naar de campagne. We willen het prachtige resultaat van de Tweede-Kamerverkiezingen van afgelopen voorjaar zeker evenaren: de VVD de grootste liberale partij van Roosendaal.”

Jongeren

In het radio-interview gaat Vermeulen ook dieper in op de invulling van de campagne en legt ze in één pakkende zin uit waarom politiek ook voor jongeren heel belangrijk is.

Beluister het interview hier: