Roosendaal

Sarah (26) neemt bakkerij over: ‘Juist gedaan om energierekening te betalen’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Terwijl veel bakkers hun deuren sluiten, neemt de 26-jarige Sarah den Hertog juist een bakkerij over. De onderneemster, die al een bakkerij en een lunchroom heeft, is sinds 16 december de nieuwe eigenaar van de voormalige bakkerij Croonen aan de Hulsdonksestraat. “Ik heb dit juist gedaan om mijn energierekeningen te kunnen betalen.”

In het centrum van Roosendaal zit lunchroom Bij Saar, waar Sarah zo’n anderhalf jaar geleden mee is gestart. “Toen wist ik al dat ik er in de toekomst een aparte bakkerij bij wilde.” De bakkerij die bij haar lunchroom zat was namelijk wat klein. “Die was zo’n dertig vierkante meter. Het ging wel, maar meer ruimte was wel gewenst.”

Zonnepanelen

Toen de energieprijzen het afgelopen jaar zo stegen, werd een groter pand nog belangrijker voor de onderneemster. “Dit keer niet perse vanwege de ruimte, maar omdat ik zonnepanelen wilde leggen om de energieprijzen te dempen. Op het dak van mijn lunchroom ging dat helaas niet.” En dus kwam ze bij bakkerij Croonen terecht. “Daar kan ik er zoveel leggen, dat ik me veel minder zorgen hoef te maken om die energierekening dus.”

De overname ging heel snel. “Ineens was Sinterklaas voorbij, en kon ik het pand overnemen. In een paar dagen tijd hebben we de boel verhuisd en ingericht. Sinds 16 december zijn we weer open voor klanten.” Nog een voordeel is dat ze door de verhuizing haar lunchroom uit kon breiden. “Ik kan daar dus meer mensen ontvangen, en in de bakkerij meer brood maken. Het is echt heel fijn werken zo.”

Samenwerking

‘s Ochtends vroeg haalt Sarah het versgebakken brood op bij de bakkerij aan de Hulsdonksestraat, die ze vervolgens naar haar lunchroom aan de Nieuwe Markt brengt. In haar bakkerij verkoopt ze een deel van het assortiment van bakker Croonen, maar ze heeft ook nieuwe broden, zoals desembroden, aan het assortiment toegevoegd. “En Gerard Croonen helpt ons nog wel eens mee. Hij leert ons zijn recepten en waar we alles kunnen vinden. Ik zie hem hier eigenlijk vaker wel dan niet rondlopen. Echt super leuk!”

Lees ook: Bakker Croonen in Roosendaal stopt ermee: ‘Brood zou nu 5 of 6 euro moeten gaan kosten’